Terapiile noastre

Terapiile noastre

Medicina tradițională chineză include o gamă largă de practici medicinale, unde se împărtășesc concepte comune, care au fost elaborate în China și se bazează pe o tradiție veche de peste 5.000 de ani, incluzând diferite forme de medicină naturistă, acupunctură, masaj (Tui Na), exercițiu (qigong) și terapie dietetică. Aceasta este utilizată în principal ca o abordare complementară a medicinei alternative. Medicina tradițională chineză este utilizată pe scară largă în China și este, de asemenea, utilizată în alte părți ale lumii.

Multe din descoperirile majore în domeniul medicinei, considerate remarcabile în Occident, au fost întrecute de terapii chinezeşti, adesea, cu câteva secole.

Am strâns în clinica noastră o seamă de specialiști atât în medicina tradițională chineză, dar și în alte terapii și proceduri alternative, non-invazive, unele mai vechi, altele mai recente, care urmăresc abordarea holistică a organismului și s-au dezvoltat în completarea medicinei convenționale.

Acupunctura

Acupunctura este o metodă terapeutică originară din China care constă în înțeparea pielii în anumite puncte ale corpului, cu ace foarte subțiri. Le este recomandată bolnavi de cancer după terminarea ședințelor de chimio și radioterapie pentru creșterea imunității.

Specialiștii noștri folosesc în cadrul ședințelor de acupunctură și lămpi cu infraroșii pentru sporirea eficacității tratamentului.

Terapeuți: Ciprian Popescu | Xu Huizhong
Durata: 40 min

Moxibustia

Moxibustia este o tehnică folosită de mii de ani pentru a trata anumite afecțiuni folosind căldura. 

Moxa este fabricată dintr-o plantă cunoscută sub numele de pelin, care, conform teoriei medicinei chinezești, are proprietatea de a încălzi meridianele energetice. 

Moxa se folosește pentru a încălzi regiunile și punctele meridionale cu intenția de a stimula circulația prin puncte și de a induce un flux mai fluid de sânge și qi. Unii cred  pot trata afecțiunile asociate cu frigul sau deficiențele de yang din medicina chineză.

Terapeuți: Ciprian Popescu | Xu Huizhong
Durata: 40 min

Terapia cu ventuze

Din punct de vedere al medicinei chinezeventuzele pot înlătura căldura excesivă și elibera blocajele de energieAceastă terapie ajută la o vascularizare mai bună și la ameliorarea și vindecarea durerilor osteo-articulare și osteo-musculare. 

Terapeuți: Ciprian Popescu | Xu Huizhong

Sângerarea terapeutică

Tehnica sângerării îndepărtează sângele care blochează meridianele și restabilește echilibrul Yin și Yang, al organelor interne și al circulației sângelui.

Ajută la răcirea sângelui supraîncălzit și se utilizează pentru probleme respiratorii, infecții, afecțiuni inflamatorii. După efectuarea sângerării, după aproximativ 20-40 minute, sângele se răcește cu 1-2 °C. După 5-7 zile de la sângerare, sângele redevine normal.  S-a observat că sângerarea reduce numărul de leucocite, răcește sângele și restabilește echilibrul Yin Yang.

Durata: 40 min

Tui Na

Principiile Tui Na înglobează tehnici de masaj ale medicinei tradiționale chineze pentru a echilibra toate sistemele organismului. Scopul acestei terapii este restabilirea echilibrului în organism prin eliminarea blocajelor energetice, deblocarea articulațiilor. recăpătarea mobilității, fortificarea mușchilor și îmbunătățirea capacității de autovindecare a corpului.

Terapia prin foc

Metoda vindecării de durere prin foc este veche de peste 8 mii de ani şi vine tocmai din Tibet. Atât timp cât este controlată de cineva, terapia se poate aplica pe aproape orice zona a corpului şi funcţionează pentru o gamă foarte largă de afecţiuni.

Terapeuți: Ciprian Popescu | Xu Huizhong
Durata: 30 min

Tratamentul cu piatră de jad

O piele mai luminoasă şi riduri fine estompate – doar două dintre beneficiile vizibile ale masajului Gua Sha, realizat la clinica noastră cu piatră de jad. Una dintre cele mai vechi tehnici de masaj, masajul Gua Sha detoxifică pielea, ajută la drenajul limfatic şi stimulează circulaţia sângelui. Şi totul se întâmplă în timp ce tu te relaxezi și o lași pe specialista noastră să aibă grijă de tine.

Capul este extremitate yang, de aici pleacă meridianele yang (stomac, vezică biliară, vezică urinară) organe implicate în purificarea organismului. Avantajul tehnicii tradiționale constă în acțiunea atât exterioară (derm, epiderm) cât și în stimularea organelor interne.

Durata: 90 min

Presopunctura

Presopunctura este o formă de terapie alternativă, populară în China și Japonia de peste 5000 de ani. Este strâns înrudită cu acupunctura și reflexoterapia, având la bază aceleași principii active. Presopunctura se bazează pe ideea că sănătatea organismului nostru depinde de echilibrul energiei ki, qi sau chi. Energia pozitivă sau negativă în cantități inegale poate cauza simptome neplăcute, iar presopunctura urmărește să regleze aceste dezechilibre.

Terapeuți:  Oleksandr Zvirid
Durata: 15-30 min

Zheng GU

Din cele mai vechi timpuri, medicii chinezi au înțeles că energia sau ‚chi’-ul trebuie să curgă constant prin organism, pentru a reduce stresul și a preveni bolile. Una dintre metodele prin care reușesc de mii de ani să restabilească fluxul energetic și să redea funcționalitatea corpului este Zheng Gu.

Zheng Gu înseamnă literalmente „os vertical„ și reprezintă manipularea fizică a oaselor și articulațiilor. Propriu zis, când vorbim despre Zheng Gu ne referim la o tehnică de masaj chinezesc, menit să redea alinierea corpului, să atenueze anumite afecțiuni ortopedice și să restabilească echilibrul energetic. Spre deosebire de tehnicile chiropractice și osteopatice, Zheng Gu include manipularea articulațiilor, țesuturilor, mușchilor și fasciei din jurul acestora deopotrivă, iar beneficiile sale se reflectă inclusiv la nivel emoțional și psihologic.

Cui se adresează Zheng Gu? Această formă avansată de tratament este ideală și deosebit de utilă pentru pasionații de sport, inclusiv sportivi profesioniști, (jucătorii de fotbal, atleți, luptători MMA, sportivi în arte marțiale, bicicliștii, etc.), pentru persoane cu deficiențe/dureri la nivel musculo-scheletic și pentru oricine dorește să se bucure de un corp sănătos cât mai mult timp.

La Lotus Chinese Therapy, specialiști cu vastă experiență în terapiile medicinei chineze, inclusiv în tehnica Zheng Gu, te așteaptă să beneficiezi de această tehnică cu rădăcini adânci, dar extrem de avansată. Programează-te într-una din clinicile noastre!

Terapeut: Chen Huai
Durata: 30-45 min

Terapie CranioSacrală

Terapia craniosacrală este o metodă foarte blândă de evaluare și îmbunătățire a funcționarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale, structurile care controlează presiunea intracraniană și lichidul cefalorahidian ce înconjoară și protejeaza creierul și măduva spinării, ceea ce duce la îmbunătățirea sistemului nervos central.

Este o tehnică manuală care are efecte benefice dovedite prin practică, analize și examene medicale. TCS se aplică atât în scop profilactic cât și în cazul unor disfuncții diagnosticate, fără limită de vârstă.

Terapeut: Mihail Lambru
Durata: 55 min

Osteopatie

Osteopatia este o medicină manuală care ăşi are rădăcinile undeva pe la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea, în Statele Unite şi îl are ca părinte fondator pe Andrew Taylor Still, care a fost medic neurochirurg la bază. Osteopatia se adreseaza întregului corp, adică este o medicină holistică în care diagnoza şi tratamentul se realizează cu ajutorul mâinilor.

Terapeut: Robert Savin
Durata: 15-30 min

Ozonoterapia

Este o tehnică relativ recent apărută, nemedicamentoasă, care folosește ozonul și care are efecte de vindecare pe termen lung. Pornește de la principiul că la originea afecțiunilor stă oxigenarea insuficientă la nivel celular. Celulele sănătoase au un sistem de trei enzime care împiedică oxidarea. Celulele sănătoase au nevoie de un aport suficient de oxigen pentru a funcționa normal. Celulele nesănătoase nu au acest sistem enzimatic și de aceea sunt atât de ușor influențate și distruse în contact cu exigenul, cu ozonul.

Terapia se poate folosi în majoritatea afecțiunilor cronice, incluzând aici diabetul zaharat, bolile autoimune, chiar și anumite forme de cancer. Avantajele tehnicii în care se folosește ozonul sunt multiple: e o metodă cu o largă adresabilitate, fără efecte adverse dacă se respectă standardele de folosire, iar efectele terapeutice sunt pe termen lung.

Terapeuți: Ciprian Popescu | Silvia Pîrvulescu

Terapia prin respiraţie

Respiratia poate fi privita ca o legatura intre corp si suflet, deoarece ea reactioneaza foarte sensibil atat la modificarile sufletesti, cat si la cele ale corpului. Aceasta legatura este utilizata de terapia prin respiratie pentru a trata intr-un mod eficient deficientele respiratorii. Actiunea terapeutica a respiratiei corecte este utilizata atat in tratarea problemelor respiratorii si ale vocii, cat si in psihoterapia orientata spre corp.

Terapeut: Oleksandr Zvirid
Durata: 30 min

Reflexoterapia

Deși reflexoterapia nu este folosită pentru a diagnostica sau a vindeca diverse probleme de sănătate, milioane de oameni din întreaga lume o utilizează pentru a veni în completarea altor tratamente, atunci când abordează diverse condiţii, cum ar fi anxietatea, astmul, tratamentul împotriva cancerului, a problemelor cardiovasculare, diabetului, durerilor de cap, problemelor renale şi sinuzitei.

Durata: 55 min

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o forma de masaj realizată manual pentru a ajuta sistemul limfatic, care este extrem de important în asigurarea imunității organismului și în gestionarea fluidelor corporale. Corpul omenesc este format din circa 75% apă. Din acest procent de 75% apă, 60% este apa conținută de celule, celulele corpului nostru, iar 40% este apa aflată în spatiile dintre celule, în mediul interstițial. Apa din acest mediu interstițial este periodic „îmbogațiță“ cu reziduurile metabolice ale celulelor și, din când în când, unele celule mai și mor, iar altele vin să le ia locul. Aceste resturi celulare trebuie îndepărtate din mediul interstițial, pentru că acesta este locul de unde celulele se hrănesc. Prin fenomenul de osmoză, ele absorb nutrienții din limfă, pentru că, de fapt, aici se găsește limfa și tot aici bineînteles că elimină reziduurile.

Terapeut: Sergiu Alexandriu
Durata: în funcţie de necesităţi

Terapia Raindrop

Terapia Raindrop este o terapie manuala a coloanei vertebrale efectuata cu uleiuri esentiale Young Living care se adreseaza sistemului imunitar si coloanei vertebrale, cu ecou terapeutic in intreg organismul.

Terapia se concentreaza pe zona coloanei vertebrale, utilizeaza uleiuri esentiale cu proprietati antiinflamatorii, antivirale, descongestionante si tonifiante impreuna cu tehnici traditionale de masaj.

Când este efectuată corect, aduce după sine: reechilibrarea coloanei vertebrale, reducerea inflamațiilor de-a lungul coloanei vertebrale, reducerea stresului, echilibru postural, reducerea durerilor locale.

Terapeut: Sergiu Alexandriu
Durata: 60 min

Terapia Draindrop

Terapia este dezvoltată de colegul nostru, Sergiu Alexandriu, pe baza experienţei acumulate în aproape 20 de ani de practică în domeniu. Ea presupune îmbinarea tehnicii drenajului limfatic cu aromoterapia, prin folosirea a 8 uleiuri esenţiale care au fiecare anumite calităţi ce îmbunătăţesc efectele masajului aplicat asupra sistemului limfatic.

Terapeut: Sergiu Alexandriu
Durata: 60 min

Masaj Rusesc

Masajul rusesc are ca scop creșterea tonusului muscular, al vaselor de sange, reducerea conținutului de lichid interstițial. Este un masaj REPARATOR! Lucreaza eficient pe probleme concrete: artroza, gonartroză, scolioză, hernie de disc etc. Masajul poate fi general, pe intregul corp, sau local, in functie de necesitate. Indiferent de suprafață, fiecare parte a corpului este examinată și masată cu atenție.

Masaj Visceral

Chiropractica viscerala traditionala este o forma de tratament bazata pe masaj profund concentrat asupra tractului gastro-intestinal. Ea se mai numeste si masaj visceral si este o tehnica orientala care a capatat amploare in occident abia in ultimele 3 decenii. Orientalii au o bogata experienta in intelegerea organismului uman, a energiei si a emotiilor, ei considerand ca toate se leaga si pot influenta starea generala a omului.

Masaj de relaxare

Scopul său principal este de a ne scăpa de stres și de a ne ajuta să avem o stare de bine, dar, în același timp, poate calma anumite dureri și rezolva probleme de sănătate. Este recomandat persoanelor de toate vârstele, fie că vorbim despre bebeluși sau bătrâni.

Masaj Balinez

Terapia prin masaj balinez, originar din exotica insulă Bali, este una dintre cele mai vechi tehnici de masaj tradițional din Indonezia. Această procedură este unică prin faptul că reunește mai multe practici din medicina alternativă, precum terapia prin masaj, presopunctura, reflexologia și aromoterapia; masajul balinez stimulează circulația sangvină “qi” (energie) prin corp, aducând bunăstare, calm și relaxare.

Masaj Capilar

Este o terapie pentru cap de înălțare emoțională, care se concentrează pe ameliorarea tensiunii părții superioare a corpului. Se începe cu un masaj revigorant, care stimulează circulația, mișcările devenind mai delicate și mai lente.

Masaj Shiatsu

Este un stil japonez care combină tehnici orientale cu elemente de anatomie și fiziologie din medicina modernă. Se poate spune că este “acupunctură fără ace”. Shiatsu este un cuvânt din japoneză care înseamnă “presiunea degetelor”, presiune care se aplică pe liniile energetice ale corpului (meridiane) pentru a stimula fluxul energiei naturale – Chi. Este o metodă care ajută la vindecarea anumitor boli.

Masaj Deep Tissue

Calmează durerea din straturile celel mai adânci ale mușchilor, este o terapie care se completează pe realinierea straturilor mușchilor și țesuturilor conjunctive. Este de ajutor pentru zonele tensionate și contractate cronic, precum gâtul înțepenit, senzație de apăsare în zona lombară și umeri dureroși.

Atunci când există tensiuni sau leziuni musculare cronice, de obicei există și țesut dureros, rigid în mușchi, tendoane și ligamente.

Masaj Lomi-Lomi

Ritualul Lomi-Lomi este o formă străveche de masaj practicat de indigenii polinezi din Hawaii. Uleiurile esențiale folosite – portocal, mandarină, nucă de cocos, nucă de Macadamia – transformă masajul într-o călătorie senzorială în Hawaii. Unicitatea masajului Lomi-Lomi derivă din mișcările și tehnicile folosite de terapeut. Tehnica Lomi-Lomi presupune folosirea antebrațelor, coatelor și mâinilor, iar mișcările includ gesturi lungi și fără întreruperi sau mișcări sacadate, un masaj asemănător unor valuri care învăluie corpul.