Ce este acupunctura și care sunt principalele beneficii ale acestei terapii?

Acupunctura este o terapie a medicinei chineze, utilizată de mii de ani în tratarea a numeroase afecțiuni. Această tehnică presupune introducerea, de către un doctor specializat în corpul pacientului, a unor ace speciale, pentru a stimula nervii senzoriali din piele și mușchi.

Cum funcționează acupunctura?

Prin sănătate înțelegem un echilibru perfect între elementele Yin și Yang, forțe vitale recunoscute sub numele de Chi, o energie care curge prin toate meridianele corpului. Atunci când echilibrul dintre cele două se pierde, corpul tău va da semnale de boală (tristețe, insomnie, stres, anxietate, durere, etc.).

Acupunctura vizează tocmai restabilirea echilibrului fizic, mental și emoțional, iar doctorul reușește acest lucru prin introducerea acelor speciale în puncte specifice din corp.

Trebuie să știi că aceste meridiane și fluxuri sunt accesibile prin 361 de puncte de acupunctură, iar specialistul va face combinațiile potrivite în funcție de starea ta de sănătate, evaluată anterior.

Beneficiile acupuncturii

Acupunctura este o terapie complementară care te poate ajuta să gestionezi mai bine anumite afecțiuni de care suferi ori să previi o serie de boli. În continuare, îți descriem câteva dintre efectele benefice ale aceste terapii:

  1. Reduce stresul – Stresul este unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulți oameni apelează la acupunctură. Peste 70% dintre pacienți admit că experimentează o presiune la locul de muncă sau în viața personală. S-a dovedit că acupunctura reduce hormonii de stres și temperează starea de spirit, reducând anxietatea.
  2. Ameliorează durerile de cap – De mii de ani acupunctura este utilizată de poporul chinez pentru a reduce durerea de cap. Prin intermediul terapiei, pacientul simte o stare de euforie și relaxare, deoarece fluxul energetic, respectiv circulația sanguină este îmbunătățită. Pacienții aleg acupunctura și pentru că este o metodă mai puțin invazivă, care nu presupune utilizarea medicamentelor.
  3. Îmbunătățește sistemul imunitar – Deoarece acupunctura reface fluxul energetic al organismului, sistemul imunitar este mai capabil să facă față agenților patogeni. Prin urmare, este asigurată o mai bună funcționare a organismului.
  4. Asigură claritate mentală și energie sporită – Pacienții care apelează la acupunctură spun că, după terapie, se simt mai energici, dorm mai bine și sunt mai agili în activitățile zilnice.
  5. Îmbunătățește sistemul digestiv – într-o lume acaparată de fast food, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu afecțiuni digestive. Introducând acupunctura în rutina personală, alături de îmbunătățirea alimentației, poți regla sistemul digestiv.
  6. Previne rănirea cauzată de tensiuni repetitive și ameliorează durerile după accidentări – Leziunile repetitive și tensiunile în anumite puncte din corp pot diminua considerabil funcționalitățile corpului. Acupunctura s-a dovedit extrem de benefică în prevenirea și tratarea durerilor și leziunilor, eliminând în anumite situații chiar intervenția chirurgicală.

La Lotus Chinese Therapy, specialiștii noștri în acupunctură tratează pacienți cu numeroase afecțiuni: insomnie, dureri provocate de accidente sportive, dureri ale coloanei vertebrale, probleme digestive și multe altele. Doctorii cu vastă experiență în țară și în străinătate realizează ședințele de acupunctură după un plan personalizat, realizat după o evaluare inițială a pacienților.

Lasă un răspuns

Call Now Button